Resultaten voor epc verplicht bij verhuur

epc verplicht bij verhuur
Uw Energiedeskundige EPC bij verkoop of verhuur van een woning - Energieprestatiecertificaat.
Elk onroerend goed dat te koop of te huur is in het VK, moet een EPC Energy Performance Certificate hebben waarin de energieprestaties worden vermeld. Verhuurders zijn wettelijk verplicht om elke 10 jaar een beoordeling van hun huurwoning te laten maken - als het na de 10-jarige periode wordt verhuurd. De EPC toont de energie-efficiëntieklasse van de woning in de banden A-G; A is de meest energiezuinige en G de minste. Momenteel is er geen minimale energie-efficiëntie-eis. Wat verandert er in april? Vanaf april 2018 schrijft de wet voor dat elk huurpand een energie-efficiëntieklasse van minimaal E moet hebben. Dit geldt per direct voor nieuwe huurovereenkomsten en bestaande huurovereenkomsten die vanaf april worden verlengd of verlengd. Alle eigendommen met een classificatie van F of G worden ongeschikt geacht voor verhuur en er moeten passende maatregelen worden genomen om de energielabel te verbeteren tot de minimale E-classificatie.
mkb-tankpas.nl
Lambregts Robben Vlaanderen: EPC nu ook voor bedrijfsgebouwen.
Bij verhuur moet u een kopie van het EPC aan de huurder bezorgen. Bij verkoop moet u het aan de koper overdragen op het ogenblik dat de authentieke akte wordt verleden. Als er geen EPC beschikbaar is in die situaties, dan kan u een boete oplopen van 500 euro tot 5.000 euro. Noteer trouwens dat de notaris verplicht is om het Vlaams Energieagentschap te verwittigen dat er geen EPC aanwezig.
Moet je bij de verkoop of verhuur van een woning zonder verwarming een EPC voorleggen?
Als de woning niet beschikt over een verwarming, is er ook geen energieprestatiecertificaat EPC vereist. Maar opgelet: woningen waarbij de verwarming defect of niet is aangesloten, hebben wél een EPC nodig bij verkoop of verhuur. Hetzelfde geldt trouwens als er verwarming is voorzien, maar geen installatie voor de productie van warm water. Net zoals een EPC ook verplicht is bij de verkoop van een woning die door brand werd beschadigd en men niet onbewoonbaar verklaarde.
Wat is de EPC certificaat? Toepassingen en verplichtingen.
Het EPC bij verkoop en verhuur van bestaande woongebouwen is verplicht bij de verkoop en verhuur van elke wooneenheid en moet dus opgemaakt worden per woning, per appartement, per studio., Het EPC bij verkoop betreft enkel verkoop in volle eigendom.
EPC verplicht voor bedrijfsruimtes vanaf 1 januari 2013 VBTM Advocaten.
Volgens dit artikel dient bij aanvang van een huurovereenkomst voor een gebouw een afschrift van een geldig energieprestatiecertificaat EPC te worden verstrekt. Wanneer door de verhuurder niet aan deze verplichting wordt voldaan, is de huurder tot het tijdstip waarop de verhuurder wel aan die verplichting voldoet 10 van de huurprijs niet verschuldigd. Dit geldt in beginsel voor alle geliberaliseerde huurwoningen en bedrijfsruimtes. Zeker voor de verhuur van bedrijfsruimte kan deze boete behoorlijk oplopen, aangezien er geen maximum aan de boete gesteld wordt in het wetsvoorstel. Bijkomend probleem voor een verhuurder is dat een huurder conform het wetsvoorstel niet verplicht is direct melding te maken van het ontbreken van het EPC op het moment dat hij daarmee bekend wordt.
EPC-certificaat verplicht bij verhuur - AG Insurance.
Verplicht bij verhuur. In België is een energieprestatiecertificaat EPC verplicht als u een pand verhuurt. De regelgeving verschilt per gewest. Hier vindt u alles op een rijtje. Een energieprestatiecertificaat EPC bevat de energiescore - de energiezuinigheid - van een woning en aanbevelingen om energie te besparen. Er moet een EPC opgesteld worden per wooneenheid die autonoom kan functioneren: huis, appartement, studio, sociale woning, Het document blijft tien jaar geldig. Als u een woning verhuurt, dan moet u over een energieprestatiecertificaat EPC beschikken, uiterlijk op het moment dat u het pand te huur stelt bv. via een advertentie. De huurder krijgt een kopie van het EPC, u bewaart het origineel. Vlaams Gewest EPC-certificaat. De EPC-verplichting voor huurwoningen geldt sinds 1 januari 2009. Als uw ver huurovereenkomst dateert van vóór die datum, dan moet u pas een EPC laten opstellen als u het pand opnieuw te huur stelt. Deze deskundigen mogen EPC-certificaten opstellen. Brussels Hoofdstedelijk Gewest PEB-certificaat. Voor de verhuur van woningen is het certificaat verplicht sinds 1 november 2011.
Nieuw vanaf 2020: EPC-informatieplicht bij verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen - Domo Vastgoed. Instagram.
20 December 2019. Het energieprestatiecertificaat EPC is al meer dan tien jaar verplicht bij de verkoop en verhuur van residentiële gebouwen zoals woningen, appartementen, studio's, Vanaf 2020 zal ook bij de verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen verplicht een EPC aanwezig moeten zijn.
EPC Wetgeving: voor wie en wanneer is het verplicht?
Beschik je nog over een verouderd EPC voor 2019? Dan ben je verplicht om een nieuw Energieprestatiecertificaat te laten opmaken. EPC verplicht bij verhuur: als je je woning, appartement, studio of klein niet-residentieel gebouw langer dan 2 maanden wil verhuren met publieke reclame.

Contacteer ons