Resultaten voor epc verhuur

epc verhuur
EPC ja/neen? - Blecon.
Wanneer is een EPC verplicht? Uitzonderingen op de regelgeving. Onder welke omstandigheden is een EPC verplicht? Verkoop van een deel van de eigendom, bv. bij echtscheiding of erfenis door één van de partijen. Verhuur met huurcontract minder dan twee maanden, bv.
mkb-tankpas.nl
Info, taken en werkwijze van een energiedeskundige A - c&s engineering.
Wie betaalt de keuring? Aangezien het EPC verplicht is van zodra de woning te koop of te huur wordt gesteld, worden de kosten gedragen door de verkoper of verhuurder. Eventueel kunnen de kosten van de opmaak van het EPC worden doorgerekend in de verkoop- of verhuurprijs. Wat is de kostprijs voor de opmaak van een EPC? De prijs is afhankelijk van het soort woning: studio, studentenkamer, appartement, rijwoning, halfopen bebouwing, vrijstaand. Wij hanteren vaste prijzen. Geen supplementen wanneer geen plannen aanwezig zijn. Geen supplementen voor aanbouwen. Klik hier voor een prijsvraagof raadpleeg hier onze richttarieven. Welke woningen vallen onder de verplichting? De opmaak van een EPC is verplicht voor residentiële gebouwen woningen, studios, appartementen. Een EPC moet worden opgemaakt voor elke aparte wooneenheid die over de nodige woonvoorzieningen beschikt om autonoom te functioneren. Dus per huis, appartement, studio, vakantiewoning, sociale woning, en service flat is een EPC vereist. Kamers die als studentenkamers verhuurd worden in een particuliere woning moeten ook over een EPC bij verhuur beschikken. In geval van een gemeenschappelijke keuken of badkamer moet één EPC voor de volledige woning opgemaakt worden.
EPC - BVBA TOPCO.
Ook als beroep wordt gedaan op een immobiliënkantoor of een notaris. Bij verkoop moet het EPC overgedragen worden aan de nieuwe eigenaar. Bij verhuur moet een kopie van het EPC aan de huurovereenkomst toegevoegd worden. Nieuwbouw EPC bouw - Energiesparen.
EPC bij verkoop en verhuur.
Een energieprestatiecertificaat EPC geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Het is verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en voor bepaalde openbare gebouwen. Het EPC bij verkoop en verhuur van woningen wordt opgesteld door een erkend energiedeskundige type A.
EPC Wetgeving: voor wie en wanneer is het verplicht?
Het gaat om de volgende 2 situaties.: EPC verplicht bij verkoop: als je je woning, appartement, studio of klein niet-residentieel gebouw wil verkopen met publieke reclame. Beschik je nog over een verouderd EPC voor 2019? Dan ben je verplicht om een nieuw Energieprestatiecertificaat te laten opmaken. EPC verplicht bij verhuur: als je je woning, appartement, studio of klein niet-residentieel gebouw langer dan 2 maanden wil verhuren met publieke reclame.
Energieprestatiecertificaat - Wikipedia.
Het energieprestatiecertificaat EPC is in België en in verscheidene andere landen een document dat aangeeft wat het geschatte energieverbruik van een woning of appartement is. In Vlaanderen is het vereist bij verhuur of verkoop van een woning of appartement 1. Het certificaat wordt opgemaakt door een erkend en gecertifieerd energiedeskundige zodat de kandidaat koper of huurder een idee krijgt van het energieverbruik. 1 Regelgeving in België. 1.1 Opmaak en Inhoud. 2 Zie ook. 3 Externe links. Regelgeving in België bewerken brontekst bewerken. De Belgische overheid verplicht de aanwezigheid van een energieprestatiecertificaat bij het verhuren of verkopen van een woning of appartement.
EPC - Certinergie.
Het EPC gemeenschappelijke delen wordt opgesteld voor appartementsgebouwen die over ten minste 2 appartementen beschikken. Vanaf 2022 is er een algemene verplichting voor elk appartementsgebouw om te beschikken over een EPC gemeenschappelijke delen, dus niet enkel bij verkoop of verhuur.
Wat is een EPC of Energieprestatiecertificaat? Egeon Ingenieurs EPB, luchtdichtheid en veiligheidscoördinatie.
Ook bij verhuur heeft u vanaf het moment dat u de woning te huur aanbiedt een EPC nodig. Controle wordt steekproefsgewijs uitgevoerd, en bij afwezigheid van het EPC kan het VEA u dagvaarden en een boete opleggen van 500 tot 5000 euro.

Contacteer ons